Beiskolázás Elsősök Fő hírek

Beiratkozás a 2020/21-es tanévre KRÉTA tájékoztató

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza.

Az iskolával való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus (e-mail) megkeresést javasoljuk, az adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik (e-ügyintézés lépéseit lásd lentebb). Ha az elektronikus adategyeztetésre semmiképp sem nyílik lehetőség, a rendkívüli helyzetre tekintettel, lehetőség van a dokumentumok pótlólagos bemutatására a 2020/2021-es tanév kezdetekor.

A szülők, gondviselők a beiratkozó gyermek körzetes iskoláját megtalálják az alábbi keresőben: https://kir.hu/korzet

AZ EGYINTÉZÉS LÉPÉSEI

Ha Önnek nincs még a KRÉTA rendszerhez gondviselői belépési jogosultsága:

1.) Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt!

2.) Kattintson a Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpontra!

3.) Kattintson az Új ideiglenes felhasználó menüpontra, adja meg a kért adatokat, majd nyomja meg a regisztráció gombot.

4.) A sikeres regisztráció, illetve belépés után megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat, töltse ki az elektronikus űrlapot!

 

Ha Önnek már van a KRÉTA rendszerhez gondviselői belépési jogosultsága, mert nagyobb gyermek már iskolás:

1.) Belépve a KRÉTA rendszerbe válassza az e-Ügyintézés lehetőségét!

2.) Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

3.) Kattintson a Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpontra!

4.) A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat, töltse ki az elektronikus űrlapot!

 

AZ ELEKTRONIKUS ŰRLAP KITÖLTÉSÉNEK A MENETE:

1.) A tanuló személyes adatait a tanuló hivatalos okmányai alapján szükséges megadni. A tanuló oktatási azonosítója megegyezik az óvodai rendszerben regisztrált ún. OM (oktatási) azonosítóval.

2.) A választott intézménynél az intézmény neve mező ún. önkitöltő-típusú mező, amely azt jelenti, hogy a szövegmező kitöltésekor az első három karakter megadásával a program megjeleníti a rendszerben tárolt, nevében az adott karaktersort tartalmazó intézményeket a keresés megkönnyítése és meggyorsítása érdekében. A választott tagozatot legördülő listából szükséges kiválasztani.

3.) A kérelem indoklása nem kötelező, de ha a megjelölt kiiratkozási okot indokolni szeretnénk, akkor ebben a szabadon szerkeszthető szöveges beviteli ablakban tehetjük ezt meg.

4.) A kérelmünkhez a kötelezően csatolandó dokumentumokat mindig a megfelelő – gombra kattintva rögzítsük a rendszerben, amelyet Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetünk meg.

5.) A kérelmünk előnézeti megtekintését és beküldését a rendszerbe szintén Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetjük meg.

 

További segítséget találnak a https://tudasbazis.ekreta.hu/ weboldalon, az e-Ügyintézés menün belül lévő az e-Ügyintézés kérelmezői oldal menüpontban található Beiratkozás általános iskolába menüpont alatt, illetve az alábbi hivatkozásra kattintva közvetlenül: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106