Fő hírek Távoktatás

Google Tantermekkel kapcsolatos információk

A digitális oktatásban ezen a héten 3.c-től fölfelé iskolánk minden osztálya átáll a Google Tantermek használatára. Ezen a felületen keresztül történik a kapcsolattartás.

Azért választottuk, mert:

 • Iskolánkra jellemző, egységes felületként működtetjük,
 • jó felépítésű,
 • biztos a működése,
 • rendelkezik saját programokkal,
 • a szülők más osztályba járó testvérek esetén azonos felületen tudnak segíteni,
 • számítógépen, laptopon, tableten és telefonon (applikáció letöltése után) is működik.

Használatával a tanítók-tanárok megtartják az eddig kialakított digitális oktatási szokásaikat, útjaikat (pl. youtube, tankocka, mozaweb), valamint használhatják a Google Tanterem kínálta új lehetőségeket.

Minden új dolog bevezetésénél vannak, lesznek nehézségek. Ennek megelőzésére kérem, olvassák el az új felület tanulókra, szülőkre vonatkozó használati útmutatóját. Miután elsősorban diákoknak készült, a szülők, kérem, nézzék el a tegező hangnemet.

Google tanterem használata tanulóknak, szülőknek

Belépés a felületre két lehetőség lesz:

 • e-mailes meghívás alapján (Követni kell a kapott e-mail utasításait.)
 • 6, vagy 7 karakterből álló kód érkezik szintén e-mailben
 • alkalmazásokra kattints (jobb felül 9 pötty) – a legördülő alkalmazásokból kattints a google tanteremre – kattints a jobb oldalon fent, az alkalmazások mellett megjelenő + jelre – kattints a jelentkezés a kurzusra feliratra – írd, vagy másold be a kurzuskódot – kattints a jelentkezés feliratra – kb. 10 másodperc múlva bent leszel az osztályteremben, vagy tanteremben.

Az osztályterem

 • A nyitókép tetején látható feliratok: Fal | Feladatok | Személyek | Érdemjegyek
 • Fal – ez egy üzenőfal, itt megjelennek a kiadott feladatok.
  Ezekre rákattintva nyílnak meg a tanárok által kiküldött feladatok. Bármilyen falon megjelenő közléshez megjegyzést lehet fűzni. Csak a tananyaggal kapcsolatos fontos esetben használjuk!
  VIGYÁZAT, NEM ITT KELL FELTÖLTENI A BEADANDÓ ANYAGOKAT!
 • Feladatok – fül alatt megjelennek a tantárgyak, melyekre kattintva a feladott tantárgyi feladatok listáját látjuk időrendi sorrendben határidőkkel együtt.
  Rákattintunk a megoldani kívánt feladatra, megnyílik a felület, követed és megoldod az aktuális anyaggal kapcsolatos feladatokat.
  HA VÁLASZOLNI KELL AZ ANYAGRA, KATTINTS A SAJÁT FELADAT + HOZZÁADÁS VAGY LÉTREHOZÁS FELIRATRA.
  A legördítő sávból válaszd ki, hogy melyik felületen adsz választ. Csatolhatsz, linket szúrhatsz be, lehet dokumentum, táblázat, de a LEGEGYSZERŰBB, HA CSATOLT FÁJLKÉNT A GÉPEDRŐL MENTED BE A VÁLASZODAT) Felület választása esetén megjelenik maga a felület a saját feladat felirat alatt, abba belekattintva szerkesztheted. Bármit választasz, ne felejts el a végén a LEADÁS feliratra kattintani. Kapsz a felugró ablakban még egy megerősítést, kattintasz a LEADÁS gombra, és túl vagy a feladat beadásán. Az itt megjelenő Privát megjegyzésbe be tudod írni a feladattal kapcsolatos közlendőidet (pl. könnyű-nehéz volt), ezt csak tanárod fogja látni. Akkor tedd, ha szükségesnek érzed.
  HA EGYSZERŰSÍTENI AKARSZ a Feladatok fülre belépés után kattints a felül megjelenő SAJÁT FELADATOK feliratra, megjelennek a feladataid. Megoldásuk az előzőleg leírtak alapján történik. A feladat leadása után ide belépve láthatod a sor végén a LEADVA feliratot.
  Elképzelhető, hogy a tanárod által a felületen létrehozott TESZTFELADATOT kapsz. Kitöltöd, elküldés gombra kattintsz. Ne felejts el a MEGJELÖLÖM KÉSZKÉNT feliratra kattintást!
  JAVÍTÁS, ÉRTÉKELÉS, TANÁRI KÖZLENDŐK a saját feladatok fülre való belépés után a FELADAT MEGTEKINTÉSE gombra kattintással történik.
 • Személyek fül alatt tanáraid és osztálytársaid láthatod

Az ismertető az alábbi útmutató alapján készült:
https://www.youtube.com/watch?v=AwekqS1bn24

Iskolánk sok osztálya alkalmazza már a Google Tanterem felületet, jó tapasztalatokkal. A kezdeti nehézségek után könnyebb lesz az oktatás szervezése. Remélem közös munkánkra jó hatással lesz az, hogy iskolánk egységesen áttér ennek használatára.