Fő hírek Távoktatás

Krétával kapcsolatos tájékoztató

Kedves Szülők!

A Kastélydombi Általános Iskola a KRÉTA adminisztrációs rendszer elektronikus naplóját használja. Jelen oldalon összegyűjtöttük a használatba vétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

1. Az e-napló elérhetősége

Az elektronikus naplót böngészőprogramban a

https://klik035134001.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login címen érhetik el.

2. A belépéshez szükséges adatok a következők

TANULÓI bejelentkezés:

1., Felhasználónév : a diák oktatási azonosítója (ez egy 11 jegyű 7-tel kezdődő szám, ami a diákigazolványon is szerepel.)

2., Jelszó : a diák születési dátuma ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban (ha a diák 1997. január 31-én született, akkor 1997-01-31 /fontos, hogy nem pont az elválasztó karakter, hanem kötőjel./).

GONDVISELŐI bejelentkezés:

A gondviselők részére, az intézményi adminisztrátorok közreműködésével, a KRÉTA rendszer generál felhasználónevet és jelszót.

Amennyiben nem kapott vagy elfelejtette a belépéshez szükséges felhasználó nevét és jelszavát, kérjük, jelezze az iskola titkárságán, hogy újra generálhassuk azt.

3. Az e-napló jellemzői

Az elektronikus napló hasonlít a papír alapú ellenőrzőkönyvre: ezen a felületen a szokásos papír alapon is megszokott bejegyzéseken (jegyek és osztályfőnöki és szaktanári üzenetek) túl a beírt órákat és hiányzásokat és azok igazolását tudja nyomon követni.

4. Az e-napló mobil applikációi

A KRÉTÁ-nak van mobil eszközre optimalizált applikációja mind a 3 platformra:

Andriod: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.eKreta.KretaAndroid&hl=hu
Apple: https://itunes.apple.com/us/app/kr%C3%A9ta/id1169400318?mt=8

5. Problémák jelzése

A rendszer használatával kapcsolatos kérdéseiket telefonon is várjuk.

Az üzeneteket a tanárok alapvetően a tanulók részére küldik ki, így ahhoz, hogy azt lássák és a csatolmányt meg tudják nyitni, a tanulónak kell belépni a Kréta rendszerbe, nem a gondviselőnek.

A csatolmány formátumától függően, ami jellemzően Word dokumentum, szükség van a programhoz, amivel meg lehet azt nyitni, a mobil telefonra telepíteni kell a google play áruházból a használni kívánt programot.