Fő hírek

Tanévkezdési tudnivalók

Tisztelt Szülők, Családok!

Az Oktatási Hivatal 2020. augusztus 17-én közzétette az idei iskolakezdés óvintézkedéseit. Ezek figyelembevételével kezdjük meg a tanévet. Csak egészséges gyerek /dolgozó jöhet be az iskolába. Amennyiben tüneteket észlelünk, a szülőket értesítjük a további teendők miatt.

2020. szeptember 1-jén 8 órakor tartjuk tanévnyitó ünnepségünket az alábbiak szerint: Az elsős gyermekek számára fontos eseményre gyermekenként 1-1 szülő jöhet be 7:45-kor az iskola udvarára. Az iskola épületébe szülő nem jöhet be. Az elsősök és a nyolcadikosok az udvaron, a többi osztály a saját tantermében hallgatja végig az ünnepséget. Az évnyitóra mindenki ünneplő ruhában érkezzen.

Szeptember 1-jén a tanévnyitó után 3 osztályfőnöki óra következik. Utána (11:45-kor), illetve ebéd után haza lehet menni, vagy a napköziben/tanulószobán maradni. A felsősök kb. 13:00-13:30-ra tudnak megebédelni!

Az elsős kicsiktől szerdától az iskola bejárata előtt kérjük, hogy köszönjenek el. A többi már a tanító nénik feladata lesz. A nap végén is a bejárat előtt kell várni a diákokat, a távolságok betartásával.

A tankönyveket az első tanítási napon kapják meg a gyerekek. Egyidejűleg kérjük, hogy az előző tanév tankönyveit a jelenlegi 4-8. évfolyamos tanulóink is ezen a napon hozzák vissza.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a járványügyi helyzet fennálltáig az iskola épületébe csak indokolt esetben – lehetőleg előzetes egyeztetés után – lépjenek be. Az iskolába lépő felnőtteknek kötelező a maszk. A felsős tanulóknak a közösségi területeken ajánlott a maszkviselés.

Kérjük, hogy a portaszolgálatot teljesítő munkatársaink kéréseit tartsák be, hogy minél tovább taníthassunk iskolai körülmények között. Ezt tartjuk elsősorban szem előtt. Az engedélyezett belépés után kötelező a kézfertőtlenítő használata.

Esetleges kérdéseiket az iskola email-címén tehetik fel: iskola@kastelydombi.hu, vagy kérjenek időpontot, hogy a várakozást, a zsúfoltságot és a csoportosulást elkerüljük.

Természetesen, ha bármilyen változás történik, tájékoztatjuk Önöket.
További szép nyarat, jó pihenést kívánunk!

Vezetőség